8 dôvodov, prečo deťom kupovať drevené hračky

8 hlavných dôvodov, prečo deťom kupovať drevené hračky

V súčasnosti je trh doslova presýtený plastovými hračkami. Avšak rodičia, ktorí chcú pre svoje deti to najlepšie, siahnu radšej po drevených hračkách. Tie sú tu už od nepamäti. Hrali sa s nimi naši prarodičia, aj generácie pred nimi. A hračky z dreva si opäť získavajú čoraz viac fanúšikov. V porovnaní s plastovými hračkami sú totiž bezpečnejšie, originálnejšie, kvalitnejšie... Aké sú ešte výhody drevených hračiek a prečo by ste ich mali svojim deťom kupovať?

1. Sú jednoduché a príťažlivé aj pre najmenšie deti

Určite ste si všimli, že tie najmenšie deti sa radi zahrajú aj s obyčajnou kartónovou škatuľou. Prečo je to tak? Pretože práve takéto hry rozvíjajú ich tvorivosť a fantáziu. A to isté robia i drevené hračky. Sú jednoduché, a tak v deťoch rozvíjajú tvorivosť, fantáziu ale aj motoriku. Preto by sa s nimi mali hrať už tie najmenšie deti.

2. Sú prakticky nezničiteľné

Rodičia to iste poznajú. Stačí jeden úder a plastová hračka je rozbitá. S drevenou to však nehrozí. Hračky z dreva vydržia naozaj dlhú dobu a tak sa s nimi možno zahrajú ešte deti vašich detí.

3. Sú bezpečné a netoxické

Drevo je prírodný materiál. Navyše, kvalitné drevené hračky sú maľované zdravotne neškodnými farbami a lakmi. Takéto hračky teda dieťa môže pokojne olizovať. Pri plastových hračkách hrozí riziko odlomenia malých častí, ktoré by deti mohli prehltnúť. Avšak pri hračkách z dreva sa tohto rizika obávať nemusíte. Žiadne riziko poškodenia, strach z nebezpečných ostrých hrán, či strach zo škodlivej chémie!

4. Chránia životné prostredie

Plastová hračka sa veľmi ľahko poškodí. A ako inak – putuje do koša. Tak sa hromadí stále viac a viac plastového odpadu, ktorý sa v prírode rozkladá mnoho rokov. Záleží vám na životnom prostredí? Potom sú drevené hračky dobrou voľbou. Vďaka ich trvácnosti ich určite po chvíľke používania nevyhodíte.

5. S drevenou hračkou ušetríte

A opäť sme pri trvácnosti drevených hračiek. Keďže sa takáto hračka len tak ľahko nepoškodí, nemusíte opakovane kupovať novú hračku. A tak v konečnom dôsledku ušetríte.

6. Sú jednoducho krajšie

Hračky z dreva sú nepopierateľne krajšie, ako tie plastové. Každý kus je totiž originál. Drevené hračky proste majú svoje čaro.

7. Deti sa vďaka nim učia a rozvíjajú

Pri klasických pískajúcich a zvukových hračkách dieťa nemá veľa možností zapájať do hry myslenie a fantáziu. Má totiž vopred určené, ako má hračku používať. Avšak pri drevených hračkách má dieťa nekonečne veľa možností, ako sa hrať. Musí zapojiť myslenie a rozvíjať svoje schopnosti. Alebo drevená hojdacia doska. Dieťa vďaka nej získa obratnosť a naučí sa udržať stabilitu. Proste sa učí čosi nové.

hojdacia_doska2

8. A nakoniec niečo pre rodičov – nie sú hlučné!

Túto výhodu drevených hračiek iste ocenia najviac rodičia. Tiež vám poriadne pília uši tie nepríjemné zvuky rôznych hrajúcich hračiek? A ak dieťa hračku zapne opakovane, jej zvuk môže byť po čase naozaj veľmi otravný. Zvuk dreva je však krásny a vráti vás do detstva.

Ak teda chcete, aby sa dieťa pri hre rozvíjalo, hračky z dreva sú určite tou správnou voľbou. Sú vhodné pre tých najmenších, ale aj pre staršie deti. A deti s nimi budú doslova rásť.